YURT İÇİ VE YURT DIŞINA KİRALIK/SATILIK ALIN KAYNAK MAKİNALARI
FİYAT VE TEKNİK DESTEK İÇİN BİZİMLE İRTİBATA GEÇİN.


0 (539) 672 32 32 - 0 (532) 406 73 27 

 

 

Kiralık ve Satılık Jeneratör

İSTANBUL MERKEZLİ TÜM İL VE İLÇELERE KİRALIK JENERATÖR
                                                 GÜNLÜK – HAFTALIK – AYLIK KİRALIK JENERATÖRLER

0539 672 32 32 - 0 (532) 406 73 27


Jeneratörler, bir elektrik kesintisi sırasında devreye giren elektrik enerjisi sağlayan ve aynı zamanda elektriğin olmadığı yerde bağımsız bir şekilde enerji üretebilen makinelerdir Jeneratörler, farklı uygulamalarda kullanım için farklı elektriksel ve fiziksel konfigürasyonlarda mevcuttur. Aşağıda bir jeneratörün nasıl çalıştığına, bir jeneratörün ana bileşenlerine ve konut ve endüstriyel uygulamalarda ikinci bir enerji kaynağı olarak nasıl kullanıldığına dair bilgiler verilmiştir.

 Jeneratör nasıl çalışır?

Bir elektrik jeneratörü, harici bir kaynaktan elde edilen mekanik enerjiyi çıkış olarak elektrik enerjisine dönüştüren bir cihazdır.

Sargılarının tellerine bulunan elektrik yüklerinin harici bir elektrik devresi yoluyla hareketini sağlamak için kendisine verilen mekanik enerjiyi kullanır. Bu elektrik yükleri akışı, jeneratörün çıkış elektrik akımını oluşturur. Bu mekanizma, jeneratörün bir su pompasına benzer olduğunu düşünerek anlaşılabilir, bu da su akışına neden olur, ancak aslında içinden akan suyu oluşturur.

Modern jeneratör, 1831-32'de Michael Faraday tarafından keşfedilmiştir. Faraday, yukarıdaki elektrik yükleri akışının, elektrik yükleri içeren bir tel gibi bir elektrik iletkeninin manyetik bir alanda hareket ettirilmesiyle vakumlamaya yol açtığını keşfetti. Bu hareket, telin veya elektrik iletkeninin iki ucu arasında bir voltaj farkı oluşturur, bu da elektrik yüklerinin akmasına neden olur ve böylece elektrik akımı üretir.


Jeneratörün ana bileşenleri:

-Motor

-Alternatör

-Yakıt sistemi

-Voltaj regülatörü

-Soğutma ve Egzoz Sistemleri                                                             

-Yağlama sistemi

-Şarj cihazı

-Kontrol Paneli
Amazon.com : WEN 56475 4750-Watt Portable Generator with Electric ...

Motor

Motor, jeneratöre giriş mekanik enerjisinin kaynağıdır. Motorun boyu jeneratörün ürettiği güce bağlı olarak artar. 

 (a) Kullanılan Yakıt Tipi - Jeneratör motorları, dizel, benzin gibi çeşitli yakıtlarla çalışır. Daha küçük motorlar genellikle benzinle çalışırken daha büyük motorlar dizel tercih edilir, Bazı motorlar, iki yakıtlı çalışma modunda hem dizel hem de gazın ikili beslemesinde de çalışabilir.

(b) Hava Valfi (OHV) Motorları OHV Olmayan Motorlara Karşı - OHV motorları, motor giriş ve egzoz valflerinin motor bölümüne monte edilmesinin aksine motor silindirinin kafasında yer alması bakımından diğer motorlardan farklıdır. OHV motorlarının diğer motorlara göre çeşitli avantajları vardır:

• Kompakt tasarım

• Daha basit çalışma mekanizması

• Dayanıklılık

• Operasyonlarda kullanıcı dostu

• Operasyonlar sırasında düşük gürültü

• Düşük emisyon seviyeleri

Ancak, OHV motorları diğer motorlara göre daha pahalıdır.

(c) Motor Silindirindeki Dökme Demir Kovan (CIS) - CIS, motor silindirindeki bir astardır. Aşınma ve yıpranmayı azaltır ve motorun dayanıklılığını arttırır sağlar. Çoğu OHV motoru CIS ile donatılmıştır, ancak bu özelliği bir jeneratörün motorunda kontrol etmek önemlidir. CIS pahalı bir özellik değildir, ancak özellikle jeneratörünüzü sık sık veya uzun süreler kullanmanız gerekiyorsa motor dayanıklılığında önemli bir rol oynamaktadır.

 

 

Alternatör

Alternatör, bir diğer adı ile 'genhead’ olarak da bilinir, jeneratörün motor tarafından sağlanan mekanik girişten elektrik çıkışı üreten kısmıdır. Bileşenler, manyetik ve elektrik alanları arasında göreli harekete neden olmak için birlikte çalışır ve bu da elektrik üretir.
 
(a) Stator - Bu sabit bileşendir. Bir demir çekirdek üzerine bobinlere sarılmış bir dizi elektrik iletkeni içerir.

(b) Rotor / Armatür - Bu, aşağıdaki üç yoldan biriyle dönen bir manyetik alan üreten hareketli bileşendir:

(i) İndüksiyonla - Bunlar fırçasız alternatörler olarak bilinir ve genellikle büyük jeneratörlerde tercih edilmektedir.
(ii) Sabit mıknatıslarla - Bu küçük alternatör ünitelerinde yaygındır.
(iii) Bir uyarıcı kullanarak - Bir uyarıcı, iletken kayma halkaları ve fırçaların bir tertibatı yoluyla rotoru enerjilendiren küçük bir doğru akım kaynağıdır (DC).

Rotor, statorun etrafında, statorun sargıları arasında bir voltaj farkı yaratan hareketli bir manyetik alan oluşturur. Bu jeneratörün alternatif akım (AC) çıkışını üretir.

Jeneratörün alternatörünü değerlendirirken aklınızda bulundurmanız gereken faktörler şunlardır:

(a) Metal ve Plastik Muhafaza - Tamamen metal bir tasarım alternatörün dayanıklılığını sağlar. Plastik gövdeler zamanla deforme olur ve alternatörün hareketli parçalarının açığa çıkmasına neden olur. Bu aşınma ve yıpranmayı arttırır ve daha da önemlisi kullanıcı için tehlikelidir.

(b) İğneli Rulmanlara Karşı Bilyalı Rulmanlar tercih edilir sebebi ise daha uzun ömürlü olmasıdır.

(c) Fırçasız Tasarım - Fırça kullanmayan bir alternatör daha az bakım gerektirir ve ayrıca daha temiz güç üretir.

Elepaq Constant 4.5KVA Key Start Generator - SV6800E2 100% Copper ...

Yakıt sistemi

Yakıt deposu genellikle jeneratörü ortalama 6 ila 8 saat çalışır durumda tutmak için yeterli kapasiteye sahiptir. Küçük jeneratör üniteleri söz konusu olduğunda, yakıt deposu jeneratörün kızak tabanının bir parçasıdır veya jeneratör çerçevesinin üzerine monte edilmiştir. Ticari uygulamalar için, harici bir yakıt deposu kurmak gerekebilir. Bu tür tüm tesisler Şehir Planlama Bölümü'nün onayına tabidir. Yakıt sisteminin ortak özellikleri aşağıdakiler içerir.

(a) Yakıt deposundan motora boru bağlantısı - Besleme hattı yakıtı depodan motora, dönüş hattı ise yakıtı motordan depoya yönlendirir.

(b) Yakıt deposu için havalandırma borusu - Yakıt deposunda, deponun doldurulması ve boşaltılması sırasında basınç veya vakum birikmesini önleyen bir havalandırma borusu vardır. Yakıt deposunu doldururken, kıvılcım oluşmasını önlemek için doldurma nozulu ile yakıt deposu arasında metalden metale temas olduğundan emin olun.

(c) Yakıt deposundan drenaj borusuna taşma bağlantısı - Bu, tankın yeniden doldurulması sırasında herhangi bir taşma durumunun jeneratör setinde sıvının dökülmesine neden olmaması için gereklidir.

(d) Yakıt pompası - Bu, yakıtı ana depolama tankından ana depoya aktarır. Yakıt pompası tipik olarak elektrikle çalışır.

(e) Yakıt Su Ayırıcı / Yakıt Filtresi - Jeneratörün diğer bileşenlerini korozyon ve kontaminasyondan korumak için su ve yabancı maddeleri sıvı yakıttan ayırır.

(f) Yakıt Enjektörü - Bu, sıvı yakıtı atomize eder ve gerekli miktarda yakıtı motorun yanma odasına püskürtür.


Voltaj Regülatör

Adından da anlaşılacağı gibi, bu bileşen jeneratörün çıkış voltajını düzenler. Mekanizma aşağıda, voltaj regülasyonunun döngüsel işleminde rol oynayan her bir bileşene karşı açıklanmaktadır.

(1) Voltaj Regülatörü: AC Voltajının DC Akımına Dönüştürülmesi - Voltaj regülatörü jeneratörün AC voltaj çıkışının küçük bir kısmını alır ve DC akımına dönüştürür. Voltaj regülatörü daha sonra bu DC akımını, uyarıcı sargıları olarak bilinen statordaki bir dizi ikincil sargıya besler.

(2) Uyarıcı Sargıları: DC Akımının AC Akımına Dönüştürülmesi - Uyarıcı sargıları artık birincil stator sargılarına benzer şekilde çalışır ve küçük bir AC akımı üretir. Uyarıcı sargıları, döner doğrultucular olarak bilinen birimlere bağlanır.

(3) Dönen Doğrultucular: AC Akımının DC Akımına Dönüştürülmesi - Bunlar, uyarıcı sargıları tarafından üretilen AC akımını düzeltir ve DC akımına dönüştürür. Bu DC akımı, rotor / armatürün dönen manyetik alanına ek olarak bir elektromanyetik alan oluşturmak için rotor / armatüre beslenir.

(4) Rotor / Armatür: DC Akımının AC Voltajına Dönüştürülmesi - Rotor / armatür artık jeneratörün daha büyük bir çıkış AC voltajı olarak ürettiği stator sargıları boyunca daha büyük bir AC voltajı indükler.

Bu döngü, jeneratör tam çalışma kapasitesine eşdeğer çıkış voltajı üretmeye başlayana kadar devam eder. Jeneratörün çıkışı arttıkça, voltaj regülatörü daha az DC akımı üretir. Jeneratör tam çalışma kapasitesine ulaştığında, voltaj regülatörü bir denge durumuna geçer ve jeneratörün çıkışını tam çalışma seviyesinde tutmak için yeterli DC akımı üretir.

Bir jeneratöre yük eklediğinizde, çıkış gerilimi biraz düşer. Bu voltaj regülatörünü harekete geçirir ve yukarıdaki döngü başlar. Çevrim, jeneratör çıkışı orijinal tam çalışma kapasitesine ulaşana kadar devam eder.

 

Soğutma
(a)Soğutma Sistemi Jeneratörün sürekli kullanımı, çeşitli bileşenlerinin ısınmasına neden olur. Bu ısınmayı azaltmak için  hava veya su ile soğutma yöntemi kullanılır.
CHINAETRADERS-Generators--Diesel Generator

Egzoz

(b) Jeneratör tarafından yayılan egzoz dumanları, diğer dizel veya gasonline motorlardan çıkan egzozlar gibidir ve uygun şekilde yönetilmesi gereken yüksek derecede toksik kimyasallar içerir. Bu nedenle, egzoz gazlarını atmak için yeterli bir egzoz sistemi kurmak önemlidir. Karbon monoksit zehirlenmesi, kasırga sonrası etkilenen bölgelerde ölümün en yaygın nedenlerinden biri olmaya devam ettiğinden, bu konuya özen gösterilmesi gerekir.

Egzoz boruları genellikle dökme demir, ferforje veya çelikten yapılır. Bunlar bağımsız olmalı ve jeneratörün motoru tarafından desteklenmemelidir. Egzoz boruları genellikle titreşimleri en aza indirmek ve jeneratörün egzoz sistemine zarar vermemek için esnek konektörler kullanılarak motora bağlanır. Egzoz borusu dışarıda sonlanır ve kapılardan, pencerelerden ve diğer açıklıklardan eve veya binaya götürür. Jeneratörünüzün egzoz sisteminin başka bir ekipmana bağlı olmadığından emin olmalısınız. Ayrıca, para cezalarına ve diğer cezalara karşı bir koruma sağlamak için yerel yasalara uyduğunuzdan emin olmak için jeneratör operasyonunuzun yerel yetkililerden onay alması gerekip gerekmediğini belirlemek için yerel şehir yönetmeliklerine başvurmalısınız.


Yağlama

 Jeneratör motorunda hareketli parçalar içerdiğinden, uzun süre dayanıklılık ve sorunsuz çalışma sağlamak için yağlama gerektirir. Jeneratörün motoru, bir pompada depolanan yağ ile yağlanır. Jeneratörün çalıştığı her 8 saatte bir yağlama yağı seviyesini kontrol edilmesi gerekir. Jeneratörün her 500 saatlik çalışmasında yağ sızıntısı olup olmadığını kontrol etmeli ve yağlama yağını değiştirmelisiniz.


Pil şarj Aleti

st E bir jeneratörün sanat fonksiyonu pille çalıştırılır. Akü şarj cihazı, jeneratör aküsünün şarjını hassas bir 'şamandıra' voltajı ile şarj eder. Şamandıra gerilimi çok düşükse, pil şarjı düşük kalır. Şamandıra voltajı çok yüksekse, pilin ömrünü kısaltır. Akü şarj cihazları korozyonu önlemek için genellikle paslanmaz çelikten imal edilir. Ayrıca tamamen otomatiktirler ve herhangi bir ayar yapılmasını veya herhangi bir ayarın değiştirilmesini gerektirmezler. Akü şarj cihazının DC çıkış voltajı, kurşun asit aküler için kesin şamandıra voltajı olan hücre başına 2.33 Volt olarak ayarlanır. Akü şarj cihazında jeneratörün normal çalışmasına müdahale eden izole edilmiş bir DC voltaj çıkışı vardır.


Kontrol Panel

Bu, jeneratörün kullanıcı ara yüzüdür ve elektrik prizleri ve kontrolleri için hükümler içerir. Farklı üreticilerin, ünitelerinin kontrol panellerinde sunduğu çeşitli özellikler vardır. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir.

(a) Elektrikle çalıştırma ve kapatma - Otomatik başlatma kontrol panelleri elektrik kesintisi sırasında jeneratörünüzü otomatik olarak başlatır, çalışırken jeneratörü izler ve artık gerekmediğinde üniteyi otomatik olarak kapatır.

(b) Motor göstergeleri - Farklı göstergeler, yağ basıncı, soğutma sıvısı sıcaklığı, akü gerilimi, motor dönüş hızı ve çalışma süresi gibi önemli parametreleri gösterir. Bu parametrelerin sürekli ölçümü ve izlenmesi, bunlardan herhangi biri ilgili belirlibir ölçünün üzerine çoktığında jeneratörün dahili olarak kapatılmasını sağlar.

(c) Jeneratör göstergeleri - Kontrol panelinde ayrıca çıkış akımı ve voltajının ve çalışma frekansının ölçülmesi için sayaçlar bulunur.

(d) Diğer kontroller - Faz seçim anahtarı, frekans anahtarı ve motor kontrol anahtarı (manuel mod, otomatik mod).

Ana Montaj / Çerçeve

Tüm jeneratörler, taşınabilir veya sabit, yapısal bir taban desteği sağlayan özelleştirilmiş muhafazalara sahiptir. Çerçeve ayrıca üretilenin güvenlik için topraklanmasını sağlar.

 

BİZE ULAŞIN

ANADOLU YAKASI

Topuz Sok. No:11/A Kartal
İSTANBUL



GSM: 0 (532) 406 73 27
           0 (539) 672 32 32
         
 TEL:  0 (216) 383 96 52 


FAX: 0 (216) 383 00 86



kiralikalinkaynakmakiinesi@gmail.com